Kock lärling

Efterfrågan på utbildad personal inom matlagning är stor. Vår lärlingsutbildning ger dig möjlighet att vara minst 70 procent av utbildningen på en arbetsplats med en handledare.

Utbildningen ger dig kunskap inom matlagning och förmågan att skapa smakfulla och näringsrika måltider. Lär dig om smaker, råvaror, matlagningstekniker och materialkännedom. Kockutbildningen handlar om att lära genom att göra, samtidigt som du får en god teoretisk grund och metodkunskap i den skolförlagda delen.

En lärlingsutbildning är en praktisk utbildning på gymnasienivå. Minst 70 procent av utbildningen är på en arbetsplats med en handledare. Övriga 30 procent är på skolan och sker med erfarna lärare i våra nya och fräscha lokaler. Undervisningen på skolan blandar teoretiska lektioner i klassrum med praktiska lektioner i skolans moderna och välutrustade kök.

Som lärling följer du arbetsplatsens tider och scheman. Under den tid du är på en arbetsplats har du även kontakt med en lärare från skolan.

Kockutbildningen är på Utbildnings- och jobbcenter på Sylveniusgatan 8B.

Läs en intervju med Jonna som läst utbildningen och nu jobbar.

Ansökan

Ansökningsdatum hittar du på ansökningswebben.

Ansök till utbildning (välj skola Utbildnings- och jobbcenter i Boländerna)

Kurslängd

Utbildningen är på 42 veckor. 

Förkunskaper

Svenska från grundskolan/svenska som andra språk delkurs 4. Godkända betyg E/G.

Arbetsmarknad

Efterfrågan på utbildad personal inom matlagning är stor.

Skolexpedition

Björkgatan 26

E-post

ujc.skolexp@uppsala.se

Öppettider och telefontider

Måndag och onsdag: 9.00–11.00
Tisdag och torsdag: 13.00–15.00
Fredag: stängt

Uppdaterad: