Utbildnings- och jobbcenter

På Utbildnings- och jobbcenter kan du gå en vuxenutbildning, delta i arbetsmarknadsinsatser och få information om jobb och praktik. Vi finns på flera platser i Uppsala. Kontakta oss på Utbildnings- och jobbcenter och öka dina chanser till jobb.

Man och kvinna går ut från Utbildnings- och jobbcenterStudera

På Utbildnings- och jobbcenter finns vuxenutbildningen, komvux. Här kan du lära dig svenska genom att läsa sfi-kurser eller svenska som andraspråk. Du kan också läsa in dina gymnasiebetyg eller gå kurser så att du blir behörig till universitet och högskola. Vi har yrkesutbildningar och lärlingsutbildningar inom yrken där det finns många lediga jobb.

Läs om Utbildnings- och jobbcenters utbildningar

I Gottsunda centrum finns ett lärcentrum. Dit är du välkommen om du behöver extra stöd när du studerar. Läs om lärcentrum.

Arbetsträning och praktik

Du som har försörjningsstöd och har svårt att komma in på arbetsmarknaden kan få hjälp med bland annat arbetsträning och praktik. Läs mer om arbetsträning och praktik.

Vägledning till utbildningar och jobb

Vi hjälper dig att hitta din väg till jobb eller studier. Du kan bland annat få stöd att ansöka till utbildningar, skriva ditt cv och få vägledning till jobb och utbildningar som leder till jobb. Boka ett möte med oss. Du träffar utbildings- och jobbcoacher eller en studie- och yrkesvägledare. 

Kontakt

Läs om och boka studie- och yrkesvägledning

Träffa arbetsgivare och skolor på mässor

Utbildnings- och jobbcenter ordnar mässor där du kan träffa arbetsgivare som söker nya medarbetare. Ibland kan du också träffa utbildningsanordnare. Arbetsgivarna brukar ta emot spontanansökningar och göra intervjuer. Du hittar mässor under på gång

Var med på rekryteringsträffar

När en arbetsgivare ska anställa personal kan vi ordna en rekryteringsträff. Vi kontaktar dig om du matchar det behov som arbetsgivaren har och bjuder in dig att delta på rekryteringsträffen.

Utbildnings- och jobbcenter - för arbetsgivare

Utbildnings- och jobbcenter kan hjälpa dig som arbetsgivare att rekrytera. Vi ordnar rekryteringsträffar och utbildnings- och jobbmässor där arbetsgivare kan delta. Inom vuxenutbildningen har vi många elever som utbildar sig inom olika bristyrken.

Läs mer om Utbildnings- och jobbcenter för arbetsgivare

Uppdaterad: