Hotell, turism, restaurang och livsmedel

Utbildningar inom hotell, turism restaurang och livsmedel, du hittar även utbildningar under lärlingsutbildningar.

Aktiviteter och upplevelser

Utbildningen ger dig kunskaper för arbete med småföretagande inom besöksnäringen, till exempel med olika typer av aktiviteter och upplevelser. Efter utbildningen kan du arbeta med många yrken som bland annat resesäljare, turistinformatör, tåg- och flygvärdinna, guide eller reseledare. 
Läs mer om aktiviteter och upplevelser (PDF, 142 KB)

Bokning

Utbildningen ska utveckla din förmåga att kommunicera, bemöta och ge service till gäster och kunder i olika situationer utifrån behov och förväntningar. Arbetet inom bokning kan innefatta bland annat att ta emot gäster och kunder vid incheckning och utcheckning, kassahantering och rumsbokning och bemötande av gäster i olika situationer. 
Läs mer om bokning (PDF, 141 KB)

Bokning och försäljning

Utbildningen ska utveckla din förmåga att kommunicera, bemöta och ge service till gäster och kunder i olika situationer utifrån behov och förväntningar. Arbetet inom bokning och försäljning kan innefatta bland annat att ta emot gäster och kunder vid incheckning och utcheckning, kassahantering och rumsbokning och bemötande av gäster i olika situationer.  I utbildningen ingår kurser som bland annat ger dig grundläggande kunskaper om ett kundrelaterat och målinriktat säljarbete inom handel med varor och tjänster. Utbildningen startar inte i oktober 2020. 
Läs mer om bokning och försäljning (PDF, 142 KB)

Gästvärd

Gästvärden är ofta den första kontakten med kunden eller besökaren. Arbetet kan handla om att ta emot besökare, göra bokningar, servera frukost, stå i reception och sköta rumsservice. Utbildningen ger dig kunskaper om service och bemötande, besöksnäring och logi. 
Läs mer om gästvärd (PDF, 138 KB)

Konferens

På utbildningen får du kunskap och kompetens för yrken som bland annat receptionist, konferensvärd, hotellvärd och evenemangsvärd. Du lär dig om hur du arbetar serviceinriktat och administrativt. Efter utbildningen kan du anordna sammanträden, konferenser och evenemang. 
Läs mer om konferens (PDF, 142 KB)

Kundvärd reception

Kundvärden är den första som kunden eller besökaren kommer i kontakt med i en reception. Arbetet kan handla om att ta emot besökare, sköta växeln, göra resebokningar, hantera post och boka konferenser. Utbildningen ger dig kunskaper om service, kommunikation och administration. 
Läs mer om kundvärd reception (PDF, 137 KB)

Reception

I utbildningen lär du dig hur du tar emot gäster vid incheckning och utcheckning och hur du jobbar med kassahantering och rumsbokning. Du lär dig bland annat att utveckla din förmåga att planera, organisera och genomföra möten och evenemang. Du lär dig också att planera och organisera frukost- och bufféservering. 
Läs mer om reception (PDF, 141 KB)

Hotell bas - Våningsservice

Denna utbildning syftar till att utveckla din förmåga att kommunicera, bemöta och ge service till gäster och kunder i olika situationer utifrån behov och förväntningar. Arbetet inom våningsservice kan innefatta bland annat planera och utföra receptionsarbete samt planera och organisera frukost- och bufféservering. I utbildningen ingår de kurser som ger dig grundläggande kunskaper om organisation och planering av arbetet inom våningsservice, samt kunskaper om arbetsmiljö och att arbeta säkert och ergonomiskt. 
Läs mer om våningsservice  (PDF, 165 KB)

Kock

Efterfrågan på utbildad personal inom restaurang är stor. Vår utbildning ger dig kunskap inom matlagning och förmågan att skapa smakfulla och näringsrika måltider. Lär dig om smaker, råvaror, matlagningstekniker och materialkännedom. Restaurangutbildningen handlar om att lära genom att göra, samtidigt som vi ger dig en god teoretisk grund. Undervisningen sker uteslutande med färska råvaror i våra välutrustade metod-, restaurang- och storkök. I metodköket lär du dig matlagningens grunder och i restaurangköket lagar du måltider som sedan serveras till betalande gäster i vår restaurang. I storköket lär du dig laga mat till ett stort antal elever och lärare samt till vår butik. Storköket har även ett bageri och konditori.   
Utbildningen startar inte under hösten 2020

Servitör

Utbildningen avser att ge dig kunskaper för arbete med servering inom restaurang- och besöksnäringen. Utbildningen ger kunskaper som motsvarar yrkesutgången servitris eller servitör på gymnasial nivå. Möjligheterna att utveckla din yrkesskicklighet, på arbetsplatsen eller på Yrkeshögskola, är stora.  
Utbildningen startar inte under hösten 2020

Ansökan

Ansök till utbildning

Uppdaterad: