Restaurang och livsmedel

Utbildningar inom restaurang och livsmedel - finns också under lärlingsutbildningar. Utbildningarna startar 6 januari 2020. Ansökan är öppen 14 oktober-22 november.

Kock

Efterfrågan på utbildad personal inom restaurang är stor. Vår utbildning ger dig kunskap inom matlagning och förmågan att skapa smakfulla och näringsrika måltider. Lär dig om smaker, råvaror, matlagningstekniker och materialkännedom. Restaurangutbildningen handlar om att lära genom att göra, samtidigt som vi ger dig en god teoretisk grund. Undervisningen sker uteslutande med färska råvaror i våra välutrustade metod-, restaurang- och storkök. I metodköket lär du dig matlagningens grunder och i restaurangköket lagar du måltider som sedan serveras till betalande gäster i vår restaurang. I storköket lär du dig laga mat till ett stort antal elever och lärare samt till vår butik. Storköket har även ett bageri och konditori.   

Läs mer om kockutbildningen (PDF, 142 KB)

Servitör

Utbildningen avser att ge dig kunskaper för arbete med servering inom restaurang- och besöksnäringen. Utbildningen ger kunskaper som motsvarar yrkesutgången servitris eller servitör på gymnasial nivå. Möjligheterna att utveckla din yrkesskicklighet, på arbetsplatsen eller på Yrkeshögskola, är stora.  

Läs mer om servitör (PDF, 142 KB)

Ansökan

Från augusti 2019 ingår Vuxenutbildningen Linnés restaurangutbildningar i utbildnings- och jobbcenter. Sök på skola under kurspaket på ansökningswebben: utbildnings- och jobbcenter i Ekeby. 

Ansök till utbildning

Uppdaterad: