El och energi, läkemedel, VVS och fastighet

Utbildningar till elektriker, operatör inom läkemedelsindustrin, VVS-montör och fastighetsskötare. Utbildningarna startar 6 januari  2020. Ansökan är öppen 14 oktober-22 november.

Elektriker

En Installationselektriker monterar och kopplar in kablar och elektriska apparater. Miljöerna kan vara tunga industrier, villor och lägenheter. Som installationselektriker arbetar man både utomhus och inomhus och ofta utgår arbetet från en servicebil vilket gör arbetet rörligt och varierande. Efter utbildning kan installationselektrikern få behörighet för elinstallationer i flera nivåer. Du ska vara utbildad och godkänd för att få utföra elinstallationer.  

Läs mer om elektriker (PDF, 143 KB)

Operatör inom läkemedelsindustrin

En operatörsutbildning inom läkemedelsindustrin. Som operatör arbetar du med tillverkning, paketering och leverans. Arbetsuppgifterna är varierade och innebär exempelvis att skapa kvalitetskontroll, tillverkning i renrum, provuttag och analys.  

Läs mer om operatör inom läkemedelsindustrin (PDF, 143 KB)

VVS-montör

En VVS-montör, eller rörläggare som de också kallas, arbetar med att montera rör och system som gör att vi får bra inomhusmiljö och kan duscha och tvätta. Som VVS-montör jobbar du inte bara i bostäder, din arbetsplats kan också vara sjukhus, kontor och företag. Yrket är ett traditionellt hantverk som förnyats med ny teknik, till exempel används ofta datorer i värme- och kylanläggningar. Utbildningen är individanpassad och beroende på din studietakt och tidigare erfarenhet, kan studielängden variera.  

Läs mer om VVS-montör (PDF, 144 KB)

Fastighetsskötare

Som fastighetsskötare har du mycket kontakter med människor i ditt jobb. Arbetet är fritt och omväxlande. Du ställs ofta inför tekniska problem som måste lösas. Men du ska också kunna möta och behandla krav samt önskemål från hyresgästerna i fastigheten. Fastighetsskötare arbetar inom bostads-, kontors- och industrifastigheter samt på sjukhus och affärscentra. Arbetet innebär oftast att man har ett helhetsansvar för fastigheten. Fastighetsskötaren ser till att värme, ventilation och andra tekniska system fungerar och att hyresgästerna får en bra service.  

Läs mer om fastighetsskötare (PDF, 142 KB)

Ansökan

Ansök till utbildning

Uppdaterad: