Ekonomi, handel och administration

Utbildningar inom ekonomi, handel och administration. Nästa startdatum är 25 maj med ansökningsperiod från 16 mars till 17 april.

Aktiviteter och upplevelser

Utbildningen ger dig kunskaper för arbete med småföretagande inom besöksnäringen, till exempel med olika typer av aktiviteter och upplevelser. Efter utbildningen kan du arbeta med många yrken som bland annat resesäljare, turistinformatör, tåg- och flygvärdinna, guide eller reseledare. Läs mer om aktiviteter och upplevelser (PDF, 142 KB)

Assistent marknadsföring

Utbildningen ger dig kunskaper för arbete på ett företags marknadsavdelning. Arbetet kan till exempel innebära att ta fram informations- och reklammaterial och att planera och utvärdera marknadsföringskampanjer. Läs mer om assistent marknadsföring (PDF, 138 KB)

Bokning

Utbildningen ska utveckla din förmåga att kommunicera, bemöta och ge service till gäster och kunder i olika situationer utifrån behov och förväntningar. Arbetet inom bokning kan innefatta bland annat att ta emot gäster och kunder vid incheckning och utcheckning, kassahantering och rumsbokning och bemötande av gäster i olika situationer. Läs mer om bokning (PDF, 141 KB)

Bokning och försäljning

Utbildningen ska utveckla din förmåga att kommunicera, bemöta och ge service till gäster och kunder i olika situationer utifrån behov och förväntningar. Arbetet inom bokning och försäljning kan innefatta bland annat att ta emot gäster och kunder vid incheckning och utcheckning, kassahantering och rumsbokning och bemötande av gäster i olika situationer.  I utbildningen ingår kurser som bland annat ger dig grundläggande kunskaper om ett kundrelaterat och målinriktat säljarbete inom handel med varor och tjänster. Läs mer om bokning och försäljning (PDF, 142 KB)

Gästvärd

Gästvärden är ofta den första kontakten med kunden eller besökaren. Arbetet kan handla om att ta emot besökare, göra bokningar, servera frukost, stå i reception och sköta rumsservice. Utbildningen ger dig kunskaper om service och bemötande, besöksnäring och logi. Läs mer om gästvärd (PDF, 138 KB)

Gästvärd - försäljning/guest relations/eventvärd

Utbildningen ger dig kunskaper för arbete inom besöksnäring. Du lär dig att kommunicera, bemöta och ge service till gäster och kunder i olika situationer utifrån behov och förväntningar. Arbetet som gästvärd innefattar arbetsuppgifter inom marknadsföring och försäljning. Läs mer om gästvärd - försäljning/guest relations/eventvärd (PDF, 140 KB)

HR-assistent

Arbetsuppgifterna kan skifta - från specialiserade uppgifter till att möta människor både inom och utanför det egna företaget. Det kräver servicekänsla, social kompetens och att du uppskattar omväxling. Du får en bred utbildning inom administration, personaladministration och relevanta program. Läs mer om HR-assistent (PDF, 139 KB)

Inköpsassistent

Inköparen är den som handlar med varor och tjänster. På mindre företag kallas du för inköpare medan det inom stat och kommun oftast heter upphandlare. På utbildningen lär du dig om inköp, logistik, försäljning och företagsekonomi. Läs mer om inköpsassistent (PDF, 137 KB)

Konferens

På utbildningen får du kunskap och kompetens för yrken som bland annat receptionist, konferensvärd, hotellvärd och evenemangsvärd. Du lär dig om hur du arbetar serviceinriktat och administrativt. Efter utbildningen kan du anordna sammanträden, konferenser och evenemang. Läs mer om konferens (PDF, 142 KB)

Kundvärd reception

Kundvärden är den första som kunden eller besökaren kommer i kontakt med i en reception. Arbetet kan handla om att ta emot besökare, sköta växeln, göra resebokningar, hantera post och boka konferenser. Utbildningen ger dig kunskaper om service, kommunikation och administration. Läs mer om kundvärd reception (PDF, 137 KB)

Reception

I utbildningen lär du dig hur du tar emot gäster vid incheckning och utcheckning och hur du jobbar med kassahantering och rumsbokning. Du lär dig bland annat att utveckla din förmåga att planera, organisera och genomföra möten och evenemang. Du lär dig också att planera och organisera frukost- och bufféservering. Läs mer om reception (PDF, 141 KB)

Säljstöd företagsförsäljning

Utbildningen passar dig som gärna vill jobba med säljstöd och försäljning av tjänster och produkter från företag till företag. Du lär dig personlig försäljning och grunderna i företagsekonomi, affärer, kommunikation och juridik. Läs mer om säljstöd företagsförsäljning (PDF, 138 KB)

Hotell bas - Våningsservice

Du lär dig att planera och utföra receptionsarbete, planera och organisera frukost- och bufféservering. Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper om organisation och planering av arbetet inom våningsservice, och kunskaper om arbetsmiljö och att arbeta säkert och ergonomiskt. Läs mer om hotell bas - våningsservice (PDF, 139 KB)

Ansökan

Ansök till utbildning

Uppdaterad: