Restaurang

Efterfrågan på utbildad personal inom restaurang är stor. Våra utbildningar ger dig kunskap inom matlagning och förmågan att skapa smakfulla och näringsrika måltider.

Lär dig om smaker, råvaror, matlagningstekniker och materialkännedom. Restaurangutbildningen handlar om att lära genom att göra, samtidigt som du får en god teoretisk grund. Undervisningen sker med färska råvaror i våra välutrustade metod-, restaurang- och storkök.

I metodköket lär du dig matlagningens grunder och i restaurangköket lagar du måltider som serveras till betalande gäster i restaurangen. Restaurangen har fullständiga rättigheter och är öppen för allmänheten.

I storköket lär du dig laga mat till ett stort antal elever och lärare och till butiken. Vi har också ett bageri och konditori. I butiken säljer vi våra vällagade och nybakade produkter.

Lärarna har lång yrkeserfarenhet och goda kontakter med branschen. Tillsammans med dem och övriga elever utvecklar du dina kunskaper.

Utbildningen är förlagd i Ekeby och har samarbete med Svenska Kockars Förening.

Du kan välja att utbilda dig till kock eller servitör.

Utbildningarna finns också som lärling där största delen av utbildningen är på en arbetsplats.

Faktablad

Läs mer i våra faktablad:

Kock (PDF, 142 KB)

Kock - lärling (PDF, 143 KB)

Servitör (PDF, 142 KB)

Servitör - lärling (PDF, 143 KB)

Ansökan

Aktuella sökdatum finns på ansökningswebben.

Ansök till utbildning (välj skola utbildnings- och jobbcenter i Ekeby)

Sociala medier



Instagram

Skolexpedition

Bolandsgatan 4
Uppdaterad: