Hotell, turism, restaurang och livsmedel

Utbildningar inom hotell, turism restaurang och livsmedel, du hittar även utbildningar under lärlingsutbildningar.

Sök utbildningarna på ansökningswebben.

Gästvärd

Studiestödspoäng: 500 poäng

Utbildningslängd: 25 veckor  

Förkunskaper: Godkänd i svenska/svenska som andraspråk, nationell delkurs 4 eller motsvarande. 

Mål: Gästvärden är ofta den första kontakten med kunden eller besökaren. Arbetet kan handla om att ta emot besökare, göra bokningar, servera frukost, stå i reception och sköta rumsservice. Utbildningen ger dig kunskaper om service och bemötande, besöksnäring och logi. 

Utbildningsanordnare: Hermods, Kontaktperson: Studieledare, uppsala@hermods.se 

Konferensvärd

Studiestödspoäng: 1200 poäng

Utbildningslängd: 60 veckor  

Ansökan är öppen mellan 18 oktober och 19 november. 

Förkunskaper: Godkänd i svenska/svenska som andraspråk, nationell delkurs 4 eller motsvarande, Engelska 5.

Mål: Utbildningen ger dig kunskaper om hur du kan planera, organisera och genomföra olika typer av möten och evenemang på både hotell, konferensanläggningar och i övriga möteslokaler. Du får också öva på din förmåga att planera, organisera, informera om, och leda aktiviteter och upplevelser för olika konferensgrupper och -deltagare. Som konferensvärd samarbetar man med den övriga personalen på anläggningen, och därför får du också lära dig om arbetet i hotellreceptionen, i frukostmatsalen och i restaurangen. 

Utbildningsanordnare: Hermods, Kontaktperson: Studieledare, uppsala@hermods.se

Hotell bas - Våningsservice

Studiestödspoäng: 700 poäng

Utbildningslängd: 35 veckor  

Ansökan är öppen mellan 18 oktober och 19 november. 

Förkunskaper: Godkänd i svenska/svenska som andraspråk, nationell delkurs 4 eller motsvarande.

Mål: Denna utbildning syftar till att utveckla din förmåga att kommunicera, bemöta och ge service till gäster och kunder i olika situationer utifrån behov och förväntningar. Arbetet inom våningsservice kan innefatta bland annat planera och utföra receptionsarbete samt planera och organisera frukost- och bufféservering. I utbildningen ingår de kurser som ger dig grundläggande kunskaper om organisation och planering av arbetet inom våningsservice, samt kunskaper om arbetsmiljö och att arbeta säkert och ergonomiskt. 

Utbildningsanordnare: Hermods, Kontaktperson: Studieledare, uppsala@hermods.se

Kock

Ansökan är just nu stängd. Se kock lärling som är sökbar.

Efterfrågan på utbildad personal inom restaurang är stor. Vår utbildning ger dig kunskap inom matlagning och förmågan att skapa smakfulla och näringsrika måltider. Lär dig om smaker, råvaror, matlagningstekniker och materialkännedom. Restaurangutbildningen handlar om att lära genom att göra, samtidigt som vi ger dig en god teoretisk grund. Undervisningen sker uteslutande med färska råvaror i våra välutrustade metod-, restaurang- och storkök. I metodköket lär du dig matlagningens grunder och i restaurangköket lagar du måltider som sedan serveras till betalande gäster i vår restaurang. I storköket lär du dig laga mat till ett stort antal elever och lärare samt till vår butik. Storköket har även ett bageri och konditori.   

Servitör

Ansökan är just nu stängd

Utbildningen avser att ge dig kunskaper för arbete med servering inom restaurang- och besöksnäringen. Utbildningen ger kunskaper som motsvarar yrkesutgången servitris eller servitör på gymnasial nivå. Möjligheterna att utveckla din yrkesskicklighet, på arbetsplatsen eller på Yrkeshögskola, är stora.

Ansökan

Sök utbildningarna på ansökningswebben.

Uppdaterad: